راه اندازی شبکه وایرلس | اکسس پوینت سیسکو | Wireless Network

معرفی شبکه های وایرلس و استاندارد وای فای

شبکه وایرلس یا بیسیم  ( Wireless LAN )  نوعی از شبکه های کامپیوتری بوده که بجای استفاده از کابل برای انتقال دیتا، از امواج رادیویی برای ارسال اطلاعات استفاده میکند. در شبکه های وایرلس محدودیت وجود کابل و کابل کشی در شبکه از بین رفته و کامپیوترها و سیستمهای داخل شبکه از طریق کابل شبکه وایرلس و اتصال به یک اکسس پوینت مرکزی میتوانند همانند یک شبکه کابلی کار کنند. در شبکه های وایرلس به علت قابلیت متحرک بودن تجهیزات و سیستمها محدودیت استفاده از شبکه را در یک نقطه خاص نداریم و همین موضوع باعث انعطاف و چابکی در شبکه های وایرلس شده است. برای مثال شخصی که با لپ تاپ و بصورت وای فای به شبکه وایرلس محل کار خود متصل شده است امکان این را دارد که تا شعاع تحت پوشش اکسس پوینت جابجا شود و به شبکه همچنان متصل بماند. اصطلاح وای فای یا WiFi امروزه بسیار مصطلح شده و بجای شبکه های وایرلس از این کلمه استفاده میشود در صورتی شبکه های وایرلس فقط به WiFi ختم نمیشود و انواع دیگر شبکه بیسیم با استاندارد های مختلف نظیر LTE ، بولوتوث و زیگبی ( Zigbee ) نیز وجود دارد که در این بین شبکه های وای فای استفاده گسترده ای بجهت سهولت استفاده و سرعت مناسب دارند.

 

شبکه وایرلس وای فای

 

امروزه شبکه های WiFi بعلت در دسترس بودن ، قیمت مناسب و سرعت و پوشش مناسب دارای کاربرد فراوانی بوده و در اکثر منازل ، شرکت ها و هتل ها به وفور یافت میشود. استانداردهای جدید شبکه های وای فای نیز به روز شده دارای سرعت به مراتب بیشتری نسبت به قبل میباشد.

معرفی استاندارد وای فای ( WiFi )

استاندارد IEEE 802.11 اولین استاندارد WLAN یا شبکه های وای فای بوده که توسط انجمن مهندسین برق و الکترونیک آمریکا در سال 1997 ایجاد گردید. این استاندارد سرعت حداکثری 2 مگابیت بر ثانیه داشت که نسبت به سرعت های امروزی ناچیز بشمار میرود. رفته رفته استاندارد 802.11 به بلوغ خود نزدیک میشد و استاندارد بعدی آن 802.11b با سرعت 11 مگابیت در ثانیه معرفی گردید. این استاندارد در رنج فرکانسی 2.4 گیگاهرتز فعالیت مینماید و  به همین جهت با دستگاه هایی مانند تلفن های بیسیم و مایکروویو میتواند تداخل داشته باشد که همین موضوع میتواند بازدهی و سرعت شبکه را پایین بیاورد. از مزایای این استاندارد میتوان به پوشش مطلوب آن و نفوذپذیری امواج آن اشاره نمود که باعث میشود برد آن افزایش یابد. استاندارد بعدی انجمن IEEE  استاندارد 802.11a  بود که در رنج فرکانسی 5 گیگاهرتز و سرعت 54 مگابیت در ثانیه عمل مینماید. در این استاندارد محدوده پوشش شبکه وایرلس کمتر شده ولی مزیتی دارد که تداخل فرکانسی در آن نسبت به فرکانس 2.4 خیلی کمتر میباشد و این خود مزیت بزرگی محسوب میشود.

شبکه وایرلس

جدول مقایسه استانداردهای wifi

استاندارد 802.11g استانداردی بود استانداردهای 802.11a و 802.11b را ترکیب نموده و در رنج فرکانسی 2.4 سرعت 54 مگابیت در ثانیه به ما اعطا میکند که دارای سرعت مناسب و پوشش وایرلسی خوبی میباشد. استاندارد بعدی 802.11n یا Wireless N بود که فناوری های خوبی را معرفی نمود. اکسس پوینت هایی که این استاندارد را پشتیبانی مینمایند از تکنولوژی MIMO  پشتیبانی میکنند که سرعت بیشتری را نسبت به استانداردهای قبلی در اختیار ما قرار میدهد. در 802.11n قابلیت سرعت 300 مگابیت در ثانیه بصورت تئوری نیز وجود دارد. از دیگر مزایای Wireless N میتوان به پوشش دهی و سرعت بیشتر نسبت به استانداردهای قبلی اشاره نمود. استاندارد 802.11ac آخرین و به روزترین استاندارد  wifi بوده و به لحاظ تئوری قابلیت رسیدن به سرعت 1.3 گیگابیت در ثانیه را دارد در حالی که در استاندارد قبلی آن یعنی 802.11n  حداکثر سرعت  450 مگابیت در ثانیه بود. در استاندارد 802.11ac  بدلیل استفاده از پهنای باند فرکانسی 5 گیگا هرتز و استفاده از پهنای باند کانال 80 یا 160 مگاهرتزی سرعت آن افزایش چشمگیری داشته و مناسب کاربردهای صوتی، تصویری و مدیا استریمینگ می باشد.

اکسس پوینت های سیسکو

سیسکو ایرونت (Cisco Aironet) طیف محصولات وایرلس سیسکو میباشد که شامل اکسس پوینت و وایرلس کنترلرهای سیسکو (WLC) میباشد. اکسس پوینت ها در دو نوع indoor برای استفاده در فضاهای سرپوشیده و outdoor جهت استفاده در فضای باز تولید و عرضه شده اند. محصولات بیسیم aironet  سیسکو از جمله راهکارهای سازمانی بوده و نیاز کاربران را در اتصال بیسیم به شبکه با سرعت و کیفیت بالا تضمین میکند. ایرونت های سری 1800،2800،3800 و 4800 جزو اکسس پوینت های هوشمند سیسکو قراردارند. از مشخصات cisco aironet 2800  به موارد زیر میتوان اشاره نمود:

  • پشتیبانی از استاندارد 802.11ac wave2 و دارای سرعت اسمی 2.6 گیگابیت در ثانیه
  • پشتیبانی از تکنولوژی cleanair  (تکنولوژی تشخیص تداخل امواج در شبکه و تغییر کانال ارتباطی بصورت اتوماتیک)
  • پشتیبانی از تکنولوژی cross-ap noise reduction 
  • پشتیبانی از تکنولوژی client roaming که برای اطمینان از اتصال کلاینت ها به اکسس پوینتی که data rate بالاتری دارد طراحی شده است و باعث جابجایی کاربر از یک اکسس پوینت به اکسس پوینت دیگری میشود.
  • پشتیبانی از تکنولوژی mu-mimo برای رسیدن به حداکثر سرعت ارتباطی کاربران
  • پشتیبانی از باندهای فرکانسی 2.4 و 5 گیگاهرتز (مجهز به دو رادیو جهت انتقال امواج رادیویی)
  • قابلیت تنظیم یک رادیو دستگاه در فرکانس 2.4 و رادیو دیگری در فرکانس 5 گیگاهرتز
  • قابلیت اتصال آنتن خارجی به access point
  • پشتیبانی از پهنای کانال 20،40،80 و 160 مگاهرتز و وجود قابلیت انتخاب dynamic selection  که بر اساس شرایط RF دستگاه پهنای باند کانال را تغییر میدهد.

 

cisco access point

اکسس پوینت های aironet دارای قابلیت پشتیبانی از Cisco DNA هستند. DNA مفهومی ست که بر اساس معماری Controller-Based عمل میکند. یعنی اکسس پوینت های سیسکو بتنهایی عملکرد صحیحی نداشته و بایستی بوسیله خرید دستگاه WLC ( وایرلس لن کنترلر ) و اتصال آنها به WLC اقدام به تنظیم اکسس پوینت ها و مدیریت شبکه وایرلس نمود. پس برای اتصال دستگاه ها به wlc نیاز به خرید لایسنس DNA میباشد. این موضوع فقط برای اکسس پوینت های سیسکو نبوده و هر دیوایسی در شبکه سیسکو که نیاز باشد قابلیت SDN آن  فعال گردد نیاز به لایسنس DNA دارد. Cisco DNA Center  یک SDN Controller بوده کهه پلتفرم مدیریتی و کنترلی سیسکو  بوده و بوسیله آن میتوان کنترل، بهینه سازی و مدیریت شبکه سیسکو را انجام داد و در وقت و هزینه صرفه جویی نمود.

زمان آماده سازی و پیاده سازی تجهیزات شبکه (اکسس پوینت ها) بوسیله WLC و وجود قابلیت DNA کاهش می یابد.در حقیقت بوسیله DNA  وفعال سازی SDN در شبکه ما یک control plane مرکزی داریم و نیاز نیست مستقیما به اکسس پوینت ها وصل شد و آنها را کانفیگ نمود.

 

خدمات شبکه های وایرلس در سیسکو پردازش

  • پیاده سازی شبکه های وایرلس و wifi با استفاده از اکسس پوینت
  • پیاده سازی اصولی امنیت در شبکه های وایرلس
  • بررسی و آنالیز شبکه های وایرلس بجهت کندی سرعت
  • اجرای شبکه وای فای و وایرلس ویژه مجتمع ها، برج ها و هتل ها
  • راه اندازی و پیاده سازی شبکه وایرلس با اکسس پوینت های Cisco Aironet
مقالات شبکه های وایرلس
مهدی

مودم وایرلس

مودم وایرلس چیست

مودم وایرلس یا مودم وای فای اصطلاحی است که برای مودم های ADSL که قابلیت وایرلس یا وای فای را دارند بکار برده میشود. اینترنت پرسرعت ADSL همانطور که میدانیم اینترنت ارائه شده توسط مراکز isp یا مخابرات بوده که روی خطوط تلفن به مشتری عرضه میشود.  مشتریان این سرویس کاربران خانگی و اداری بوده و مشتری خود قادر به انتخاب سرعت اینترنت خود را دارد. البته سرعت اینترنت انتخابی کاربر بسته به میزان نویز خط تلفن کاربر و فاصله او تا مرکز مخابراتی میتواند متغیر باشد.ولی در تکنولوژی جدید ADSL2+ سرعت دانلود در حالت تئوری تا 25 مگابیت در ثانیه امکان پذیر میباشد.

 

Print
3070 رتبه بندی این مطلب:
3.4

نوشتن یک نظر

افزودن نظر

x