میکروتیک | روتر میکروتیک | نصب و راه اندازی mikrotik

معرفی شرکت میکروتیک و روترهای میکروتیک

میکروتیک چیست ؟

میکروتیک ( Mikrotik ) یک شرکت تولید کننده سخت افزار و نرم افزارهای شبکه در کشور لتونی میباشد. بیشترین حوزه فعالت این کمپانی در زمینه ساخت روتر و تجهیزات وایرلس میباشد.میکروتیک فعالیت خود را با تولید نرم افزار RouterOS  شروع نمود.RouterOS یک سیستم عامل بر پایه کرنل لینوکس میباشد که با سفارشی سازی و تغییراتی که در هسته لینوکس داده شده میتواند به عنوان یک فایروال و روتر در شبکه فعالیت کند.قابلیتهایی که سیستم عامل RouterOs  دراختیار ما قرار میدهد بسیار متنوع بوده و طیف وسیعی از سرویس های شبکه ای را شامل میشود. این قابلیتها در کمتر روتر و دستگاهی بصورت یکجا وجود دارد ولی در روتر میکروتیک با قیمت ناچیز و طیف گسترده ای از امکانات در اختیار ما میباشد.

 سیستم عامل میکروتیک یا RouterOs به دو صورت در شبکه های امروزی قابل استفاده میباشد :  هم میتواند روی یک pc یا روی ماشین مجازی نصب شود و هم روی سخت افزار خاصی بنام RouterBoard که  برای این سیستم عامل طراحی شده است و توسط خود mikrotik تولید و به بازار عرضه شده است ، در هر دو حالت ما دارای روتر میکروتیک خواهیم بود. روتربوردها سخت افزار اختصاصی میکروتیک بوده که سیستم عامل RouterOs روی آن نصب شده است و به تعدادی پورت شبکه مجهز شده است. سیستم عامل RouterOs در کنار عملیات روتینگ، فایروالینگ و فیلترینگ قابلیتهای بیشتری را در خود پشتیبانی میکند که عملیات مدیریت ترافیک شبکه را آسان نموده است.

قابلیتهای روتر میکروتیک

  • ریموت از راه دور به شبکه از طریق پروتکل های مختلف vpn
  • پشتیبانی از destination nat برای دسترسی به سرورهای داخل شبکه از بیرون
  • پشتیبانی از VRF یا چندین روتر مجازی
  • پشتیبانی از مسیریابی بر اساس Policy-Based Routing یا PBR
  • عملیات Bandwith Shaping یا کنترل ترافیک شبکه و اینترنت و اعمال محدودیت سرعت به کاربران
  • اتصال به چندین ISP و پخش کردن ترافیک اینترنت کاربران روی چندین لینک اینترنت
  • راه اندازی DHCP  در شبکه جهت پیکره بندی پویای کلاینتهای تحت شبکه
  • پیاده سازی quality of service  روی پکت های شبکه
  • سرعت بوت بالای روتر میکروتیک
  • پشتیبانی از آدرس آی پی ورژن 6
  • راه اندازی هات اسپات  ((hotspot و اکانتینگ در شبکه
  • پشتیبانی از پروتکل های مسیریابی MPLS,BGP,OSPF   
  • قابلیت استفاده تنها از مک آدرس برای کانفیگ اولیه دستگاه ( عدم نیاز به آدرس آی پی در ابتدا )

میکروتیک خود اقدام به تولید روترهایی به نام روتربورد ( RouterBoard) نموده است. معروفترین مدل روتربرد میکروتیک در گذشته RB750  بود که هنوز هم در خیلی از شرکت ها در حال کار میباشد و مخصوص شبکه های کوچک تا متوسط میباشد.مدلهای جدیدتر آن نیز مانند RB951Ui-2HnD موجود میباشد که در داخل خود ماژول وایرلس را دارا بوده و بعنوان  اکسس پوینت در شبکه فعالیت میکند.

میکروتیک مدل rb750

نمایی از اتصالات روتر RB750

قابل ذکر است که روترهای میکروتیک مجهز به لایسنس بوده که هر لایسنس یک level دارد.مفهوم level در اصل به میزان استفاده از قابلیتهای دستگاه و توان ایجاد session های مختلف برای کاربران میباشد که از 1 تا 6 متغیر است و توصیه شده در صورت بالابودن تعداد کاربران از لایسنس level 6  استفاده گردد. تجهیزات وایرلس outdoor میکروتیک نیز در بازار موجود میباشند که جهت ایجاد لینکهای رادیویی در فواصل مختلف میتوان از آنها استفاده نمود و به آنها رادیو میکروتیک نیز اطلاق میشود.

سیسکوپردازش با دارابودن کارشناسان خبره و مورد تایید میکروتیک (دارندگان مدارک MTCNA,MTCRE,MTCWE ) آمادگی خود را در خصوص طراحی ، نصب ، راه اندازی و پشتیبانی تجهیزات میکروتیک متناسب با نیاز و سازمان شما اعلام میدارد.این خدمات به شرح زیر میباشد :

  1. استفاده از چندین لینک اینرنت روی روتر میکروتیک بصورت همزمان
  2. اتصال شعبات و دفاتر یک شرکت بهم
  3. مدیریت مصرف اینترنت کاربران در شبکه
  4. اعمال محدودیت روی حجم و سرعت اینترنت کاربران
  5. راه اندازی هات اسپات در شبکه ( مناسب اماکن عمومی ، هتل ها ، رستوران ها و ... )
  6. فیلترینگ سایت ها و آدرس های ip خاص برای کاربران شبکه ( پیاده سازی فایروال متناسب با نیاز شما )
  7. راه اندازی vpn سرور جهت اتصال از راه دور به به بستر داخای شبکه
  8. راه اندازی شبکه وایرلس امن با استفاده از روترهای وایرلس میکروتیک
  9. اتصال به سرورهای داخلی شبکه از طریق پورت فورواردینگ
  10. راه اندازی dhcp و dns سرور در شبکه
مقالات میکروتیک

معرفی نسخه vSphere 7 توسط شرکت VMware

شرکت vmware، در تاریخ مارس 2020 نسخه 7 از محصول vSphere خود را معرفی نمود. این پلتفرم بینظیر مجازی سازی و محبوب، قابلیتهای بسیاری را نسبت به نسخه قبلی یعنی 6.7 درون خودش دارد. vSphere یکی از بهترین پلتفرمهای مجازی سازی سخت افزار در دنیا میباشد. این محصول پیشرفته نزد مدیران شبکه بسیار پرطرفدار بوده زیرا بسیار قابل اطمینان میباشد و بازدهی و کارایی خوبی در استفاده بهینه از منابع سخت افزاری به ارمغان می آورد. پلتفرم VMware vSphere حاوی کامپوننتهای زیر میباشد:

  • هایپروایزر esxi
  • نرم افزار vcenter ( محصول مدیریتی سرورهای های esxi)
  • سرویس sso یا Single Sign-On که وظیفه احراز هویت کاربران و سرویس ها به عهده آن است
  • sts یا Security Token Service  که با کامپوننت sso با هم در حال کار هستند.
  • vCenter Lookup Service
  • VMware Directory Service

قابلیتهای جدیدی که در ورژن 7 در محصول vSphere وجود دارد بشرح زیر میباشد:

vsphere همراه با Kubernetes

کوبرنتیز (Kubernetes) مجموعه ابزارهای مدیریت کانتینرها میباشد. این سیستم متن باز، سازوکاری را در ساختار کلاسترینگ پیاده سازی میکند که بوسیله آن میتوان سرویس ها و اپلکیشن های تحت کانتینرها را مدیریت و اجرا نمود و ارتباط آنها با یکدیگر و دنیای بیرون را تعریف نمود. کوبرنتیز در حقیقت نقش سیستم‌ عاملی را بازی میکند که روی چندین سرور مختلف بصورت یکپارچه اجرا می‌شود.  با کوبرنتیز توسعه‌دهندگان نرم افزارهای کاربردی یا developer ها به‌ سادگی می‌توانند برنامه کاربردی خود را طراحی نموده و در پلتفرم‌های گوناگون منتشر نمایند. مفهوم کانتینر در این مقاله توضیح داده شده است. در نسخه 7 از محصول vsphere پشتیبانی از کانتینرها و ماشینهای مجازی درکنار هم بوجود آمده است. در این نسخه کوبرنتیز با ابزارهای داخلی vsphere یکی شده و قابل پیاده سازی میباشد.

kubernetes چیست

DRS بهبود یافته

DRS یا Distributed Resource Scheduler در این نسخه بهینه شده است. وظیفه DRS تنظیم بار پردازشی مربوط به هاست ها میباشد و برای بالانس نگه داشتن آن، vm  ها در هنگام به هم خوردن بالانس منابع پردازشی سرورها، روی سرورها جابجا میکند. در نسخه جدید الگوریتم این قابلیت بهینه شده است و بر مبنای VM DRS Score عمل میکند. با این قابلیت جدید کلاستر بهینه تر عمل کرده و بگونه ای عمل میکند که vm ها  به سروری که بیشترین مقدار  VM DRS Score را ثبت کرده منتقل می کند.

vSphere 7 DRS

قابلیت vmotion بهینه تر و کاراتر

قابلیت vmotion که امکان انتقال ماشین مجازی را از یک سرور به سرور esxi دیگر مهیا میکند در این نسخه بهینه تر عمل میکند. عمل vmotion  در نسخه 7 از محصول vsphere منابع کمتری اشغال میکند و برای انتقال ماشین های مجازی بررگ بخصوص دیتابیس که سی پی یو و رم بالایی دارند سریعتر عمل میکند.

قابلیت vmware vmotion

قابلیت vLCM بجای VUM

vLCM یا vSphere Lifecycle Manager پروسه نصب، آپدیت و آپگرید esxi ها را در کلاستر مدیریت کرده و سهولت میبخشد. بوسیله vLCM ما حتی میتوانیم درایورها و firmware های سرور را نیز آپدیت و بروزرسانی کنیم. این بروزرسانی میتواند شامل درایورها و firmware های کارت شبکه، رید کنترلر و دستگاه های متصل به اسلات های pci-e باشد. بوسیله vLCM هاست هایی که درون کلاستر Compliant نیستند شناسایی شده و سریعا Remediate میشوند

قابلیت vCLS

ویژگی vCLS یا vSphere Clustering Service  که در آپدیت یک vSphere7 اضافه شد باعث حذف وابستگی drs به vcenter میشود و در نبود vcenter قابلیت drs  که یکی از ویزگیهای کلاسترینگ vmware میباشد به کار خود ادامه خواهد داد. در حقیقت vCLS فعالیت کلاسترینگ vsphere را بهبود میبخشد و حکم  control plane برای سرویس کلاسترینگ را دارد. vCLS باعث ایجاد یک تا سه vm در ساختار مجازی سازی شده که agent vm نیز به آن میگویند.

 

vcls در vmware

vCenter پیشرفته تر و کامل تر

در این نسخه از vSphere امکان نصب vcenter بصورت ویندوزی وجود نداشته و فقط امکان نصب نسخه appliance وجود دارد که vcsa نام دارد و سیستم عامل آن Photon OS بر اساس لینوکس میباشد. نسخه flash base از وب کلاینت وجود نداشته و فقط میتوان از حالت html5 آن استفاده نمود. vcenter نسخه 7 Configuration maximum بیشتری نسبت به نسخه قبل دارد بطوری که قابلیت پشتیبانی از وجود 2500 هاست esxi و 40000 ماشین مجازی روشن فعال را دارد. همچنین قابلیت Multi-homed NICs یعنی استفاده از چندین کارت شبکه در vcenter ایجاد شده است. دیگر قابلیت آن vCenter Server Profile نام دارد که بوسیله آن میتوان از تنظیمات ویسنتر بک آپ گرفت و روی یک vcenter دیگر import نمود.

معرفی vSAN نسخه 7 و قابلیتهای جدید آن

vsan که تکنولوژی enterprise-class در زمینه مجازی سازی استوریج میباشد این امکان را به ما میدهد که دو لایه compute و storage در یک پلتفرم مدیریت و راه اندازی گردد. در این تکنولوژی نیاز به خرید ذخیره ساز san سنتی وجود ندارد و با استفاده از هارددیسک های لوکال هاست های esxi یک shared storage راه اندازی میگردد. در این نسخه امکان ارائه سرویس فایل بر اساس پروتکل nfs v3 و nfs v4.1 وجود دارد.

vmware vsan

 

خدمات مجازی سازی و خدمات شبکه با سیسکو پردازش

Print
7091 رتبه بندی این مطلب:
4.9

نوشتن یک نظر

افزودن نظر

x