خدمات پسیو شبکه | پسیو شبکه

ارائه خدمات پسیو شبکه

خدمات پسیو شبکه به آن دسته از خدماتی در شبکه ها اطلاق میشود که به نصب و راه اندازی فیزیکی تجهیزات شبکه مانند رک، کیستون، کابل، سوکت، پچ پنل و ... اشاره میکند. به عبارت دیگر تجهیزات پسیو یا Passive به آن دسته از تجهیزاتی در شبکه اشاره دارد که هیچ عمل مدیریتی روی آنها انجام نمیشود و فقط نقش زیرساختی جهت انتقال و عبور دیتا را به عهده دارند. در یک تعریف دیگر اینگونه میتوان بیان کرد که تجهیزاتی که نیاز به جریان برق برای کارکرد خود ندارند جزو تجهیزات پسیو به حساب می آیند. نصب تجهیزات پسیو نیاز به رعایت استانداردهای لازم در بخش پسیو را دارد و کارشناس مربوطه بایستی تجربه لازم در این حوزه را داشته باشد. رسانه انتقال در شبکه چه کابل مسی باشد و یا کابل فیبر نوری جزو خدمات پسیو شبکه محسوب میشود.در شبکه های فیبر نوری حساسیت کار بیشتر میباشد، زیرا کابلهای فیبر نوری حساس و شکننده بوده و برای کار با این نوع کابل ها نیاز به تجهیزات تخصصی و گران قیمت میباشد. از جمله این دستگاه ها میتوان به دستگاه تست otdr و تست فلوک و دستگاه فیوژن فیبر نوری اشاره نمود. این دستکاه ها گران قیمت بوده و برای کار با آنها بایستی آموزش لازم گذرانده شود و سپس تجربه لازم در پروژه های مربوط به راه اندازی و شبکه های فیبر نوری گذرانده شود.

 

خدمات پسیو شبکه

 

از جمله تجهیزات پسیو شبکه میتوان به لیست زیر اشاره کرد :

  • انواع کابل و پچ کورد شبکه ( کابل Cat5e , Cat6 , Cat6a  )
  • انواع کابل های فیبر نوری ( مالتی مد و سینگل مد )
  • کانکتورهای فیبر نوری ( پچ کورد، پیگتیل، آداپتور فیبر نوری )
  • انواع رک های ایستاده و دیواری 
  • انواع پچ پنل کابل های مسی و فیبر نوری
  • اتصالات شبکه مانند سوکت RJ ، کیستون
  • انواع داکت و ترانک

حال به توضیح مختصری برای موارد ذکر شده میپردازیم:

کابل مسی شبکه که در انواع مختلف و category های مختلف وجود دارد برای اتصال نودها، سیستم ها و سرورها به سوئیچ شبکه مورد استفاده قرار میگیرند.کابل cat6 و cat6a رایج ترین کابلی است که در حال حاضر در شبکه ها مورد استفاده قرار میگیرد و از سرعت 10 گیگابیت در ثانیه پشتیبانی میکند.کابل های فیبرنوری یکی از رسانه های انتقال در شبکه بوده که بدلیل پهنای باند بالای خود در دیتاسنترها، شبکه های SAN و ارتباطات راه دور زیاد مورد استفاده قرار میگیرد. کابل فیبرنوری سینگل مود در فواصل دور و کابل مالتی مود در فواصل کوتاه تر مورد استفاده قرار میگیرد. مورد استفاده پچ پنل ها نیز برای ساماندهی و آرایش کابل های شبکه درون رک میباشد.با استفاده از پچ پنل نظم بهتری برای کابل های درون رک انجام میگیرد و در موارد قطعی یا بروز مشکل برای کابل شبکه عیب یابی آن راحت تر انجام میگیرد. نصب داکت یا ترانک در موقع کابل کشی شبکه انجام میگیرد و مانند یک قاب و حفاظ برای کابل عمل نموده و باعث میشود هم نمای کار زیباتر شود و هم دسته بندی و عبور کابلها از روی دیوار و ... راحت تر صورت بگیرد.

لیست خدمات پسیو شبکه

طراحی ، نصب تجهیزات پسیو و پیاده سازی زیرساخت اصولی یک شبکه ، نیاز به کارشناسان مربوطه با تجربه کار در پروژه های مشابه را دارد. تجربه کاری ما نشان میدهد که پیاده سازی اصولی در بخش پسیو ، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و سرعت و پایداری شبکه و دیتاسنتر را تضمین میکند. ضمن اینکه در حوزه پسیو شبکه مواردی چون کابل کشی اصولی شبکه جهت عدم تداخل با میدان های مغناطیسی مجاور، استفاده از کابل های شبکه اصل و اورجینال، محاسبه توان مصرفی برق سرورها و رک ها، طراحی اصولی تابلو برق، تعیین دقیق مدل UPS طبق نیاز کارفرما و برق مصرفی موارد مهمی هستند که همگی در استانداردهای یک دیتاسنتر و اتاق سرور جای میگیرد و توسط کارشناسان سیسکو پردازش بخوبی آنالیز و پیاده سازی میگردند.لیست خدمات پسیو شبکه به شرح زیر میباشد:

  • کابل کشی انواع کابل های شبکه ، کابل برق و تلفن
  • نصب انواع ترانک و داکت با رعایت استانداردهای لازم
  • خدمات فیبر نوری شامل کابل کشی ، فیوژن فیبر نوری و تست OTDR
  • نصب انواع سوکت، کیستون و اتصالات شبکه
  • نصب انواع پچ پنل کابل های مسی و فیبر نوری
  • تست شبکه با تست فلوک
  • نصب انواع رک های دیواری و ایستاده
  • نصب UPS و کابل کشی برق برای UPS
  • طراحی وساخت تابلو برق برای دیتاسنتر و اتاق های سرور

برای دریافت خدمات پسیو شبکه و پیاده سازی زیرساخت اصولی شبکه با استانداردهای روز با ما در تماس باشید.

مقالات پسیو شبکه
FTTH  چیست

FTTH چیست

FTTH چیست و چه کاربردی دارد ؟

FTTH یا Fiber To The Home به تکنولوژی و ساختاری اشاره میکند که با استفاده از شبکه پرسرعت فیبر نوری ، از نقاطی مرکزی به سمت مشتری ( برج ، ساختمان ، مجتمع ها و ... ) کابل فیبر نوری کشیده میشود و سرویس اینترنت پرسرعت و یا انواع دیگر سرویس ها که نیاز به پهنای باند بالا دارند به مشتری تحویل داده میشود. در فناوری ftth از کابل مسی خبری نیست و با توجه به ماهیت سرعت بالای فیبرنوری ، کاربر میتواند انواع سرویس هایی که تا قبل از این بخاطر محدودیت زوج سیم مسی و یا کابل های شبکه نمیتوانسته داشته باشد از مخابرات با پهنای باند و سرعت بالا طلب کند. از جمله سرویسهایی که در تکنولوژی ftth  میتوان به کاربر تحویل داد میتوان به بازی های تحت شبکه ، IPTV ، تلفن های صوتی و تصویری ، بازی های آنلاین و اینترنت پرسرعت اشاره کرد. به فناوری ftth ، تحویل فیبر در خانه هم میگویند.

به ساختار شبکه FTTH  در زیر توجه کنید :

ftth  چیست

 

همان طور که در شکل قابل رویت است در شبکه ftth تجهیزاتی مانند OLT ، ONT ،Splitter وجود دارد که به مرور به آنها خواهیم پرداخت.

تکنولوژی GPON چیست ؟

ممکن است هنگامی که ساختار ftth را مطالعه میکنید با واژه ای با عنوان GPON برخورد کنید.GPON مخفف Gigabit Passive Optical Network بوده و به نوعی از شبکه های نوری passive اشاره میکند که فقط از تجهیزات پسیو فیبر نوری ( مانند splitter ها ) برای انتقال دیتا استفاده کرده و در طول مسیر از تجهیزات اکتیو مانند ریپیترها و تجهیزاتی از این نوع استفاده نمیکند.در این نوع شبکه به دلیل عدم استفاده از تجهیزات اکتیو ، سیگنال طول کمتری را در کابل فیبر طی میکند و بهمین دلیل محدوه پوشش فناوری ftth که از GPON استفاده میکند حداکثر 20 کیلومتر میباشد.در استاندارد GPON  از تکنیک WDM در مالتی پلکسینگ امواج نوری برای ارسال پالس های نوری استفاده میشود.در تکنولوژی GPON دسترسی به ساختار شبکه بصورت point to multipoint بوده به این معنا که فقط یک لینک از فراهم کننده خدمات ftth بیرون آمده ولی برای رسیدن به مشترک ها به چندین لینک تقسیم میشود که در شکل بالا این مهم نشان داده شده است.

تجهیزات ftth

  • دستگاه OLT : OLT مخفف Optical Line Terminal بوده که یک سوئیچ مرکزی لایه 2 و لایه 3 بوده که در مخابرات و یا دفتر اصلی فراهم کننده خدمات ftth نصب میشود وظیفه مدیریت ارسال و دریافت دیتا به سمت مشترکین را به عهده دارد. این دستگاه اصلی ترین و مهمترین دیوایس در ساختار شبکه ftth بشمار میرود. از وظائف سوئیچ OLT میتوان به زمان بندی ارسال داده ها ، کنترل و مدیریت بافر و مدیریت و اختصاص پهنای باند اشاره کرد. دیوایس های OLT معمولا دارای دو منبع تغذیه ،  لاین کارت برای اتصال به اینترنت و تعدادی کارت GPON میباشد.هر کارت GPON دارای تعدای پورت GPON میباشد.  تصویر یک سوئیچ OLT در زیر مشاهده میشود :

 

سوئیچ OLT

 

  • دستگاه  ONT :  مودم ONT که مخفف Optical Network Unit بوده به دستگاهی اشاره دارد که سمت مشترک نصب میشود.بوسیله ONT که در داخل ساختمان یا محل سکونت کاربر نصب میشود سیگنال نوری رسیده به دستگاه را تبدیل به سیگنال الکتریکی ( کابل شبکه اترنت ) کرده و از این طریق کاربر به شبکه ftth دسترسی خواهد داشت.در تصویر زیر یک مودم ONT مشاهده میشود :

مودم ONT

در شکل بالا پورت سبزرنگ مخصوص اتصال کابل فیبرنوری بوده که از بیرون از ساختمان وارد شده و به مودم ONT متصل میشود. پورت زرد رنگ نیز پورت اترنت بوده و به  کامپیوتر ، لپ تاپ و یا شبکه داخلی مشترک متصل میشود.

  • اسپلیتر :همان طور که در شکل مشخص میباشد بوسیله splitter چندین لینک فیبر نوری منشعب شده و بسمت مشترکین ارسال میشود. با این روش یک لینک ورودی به splitter بین چندین کاربر share میشود.در شکل زیر تصویر یک splitter نمایش داده شده است  :

اسپلیتر در تکنولوژی FTTH

 

مطلب قبلی انواع کابل شبکه
مطلب بعدی مشخصات کابل شبکه cat6
Print
19029 رتبه بندی این مطلب:
4.5

نوشتن یک نظر

افزودن نظر

x