خدمات پسیو شبکه | پسیو شبکه

ارائه خدمات پسیو شبکه

خدمات پسیو شبکه به آن دسته از خدماتی در شبکه ها اطلاق میشود که به نصب و راه اندازی فیزیکی تجهیزات شبکه مانند رک، کیستون، کابل، سوکت، پچ پنل و ... اشاره میکند. به عبارت دیگر تجهیزات پسیو یا Passive به آن دسته از تجهیزاتی در شبکه اشاره دارد که هیچ عمل مدیریتی روی آنها انجام نمیشود و فقط نقش زیرساختی جهت انتقال و عبور دیتا را به عهده دارند. در یک تعریف دیگر اینگونه میتوان بیان کرد که تجهیزاتی که نیاز به جریان برق برای کارکرد خود ندارند جزو تجهیزات پسیو به حساب می آیند. نصب تجهیزات پسیو نیاز به رعایت استانداردهای لازم در بخش پسیو را دارد و کارشناس مربوطه بایستی تجربه لازم در این حوزه را داشته باشد. رسانه انتقال در شبکه چه کابل مسی باشد و یا کابل فیبر نوری جزو خدمات پسیو شبکه محسوب میشود.در شبکه های فیبر نوری حساسیت کار بیشتر میباشد، زیرا کابلهای فیبر نوری حساس و شکننده بوده و برای کار با این نوع کابل ها نیاز به تجهیزات تخصصی و گران قیمت میباشد. از جمله این دستگاه ها میتوان به دستگاه تست otdr و تست فلوک و دستگاه فیوژن فیبر نوری اشاره نمود. این دستکاه ها گران قیمت بوده و برای کار با آنها بایستی آموزش لازم گذرانده شود و سپس تجربه لازم در پروژه های مربوط به راه اندازی و شبکه های فیبر نوری گذرانده شود.

 

خدمات پسیو شبکه

 

از جمله تجهیزات پسیو شبکه میتوان به لیست زیر اشاره کرد :

  • انواع کابل و پچ کورد شبکه ( کابل Cat5e , Cat6 , Cat6a  )
  • انواع کابل های فیبر نوری ( مالتی مد و سینگل مد )
  • کانکتورهای فیبر نوری ( پچ کورد، پیگتیل، آداپتور فیبر نوری )
  • انواع رک های ایستاده و دیواری 
  • انواع پچ پنل کابل های مسی و فیبر نوری
  • اتصالات شبکه مانند سوکت RJ ، کیستون
  • انواع داکت و ترانک

حال به توضیح مختصری برای موارد ذکر شده میپردازیم:

کابل مسی شبکه که در انواع مختلف و category های مختلف وجود دارد برای اتصال نودها، سیستم ها و سرورها به سوئیچ شبکه مورد استفاده قرار میگیرند.کابل cat6 و cat6a رایج ترین کابلی است که در حال حاضر در شبکه ها مورد استفاده قرار میگیرد و از سرعت 10 گیگابیت در ثانیه پشتیبانی میکند.کابل های فیبرنوری یکی از رسانه های انتقال در شبکه بوده که بدلیل پهنای باند بالای خود در دیتاسنترها، شبکه های SAN و ارتباطات راه دور زیاد مورد استفاده قرار میگیرد. کابل فیبرنوری سینگل مود در فواصل دور و کابل مالتی مود در فواصل کوتاه تر مورد استفاده قرار میگیرد. مورد استفاده پچ پنل ها نیز برای ساماندهی و آرایش کابل های شبکه درون رک میباشد.با استفاده از پچ پنل نظم بهتری برای کابل های درون رک انجام میگیرد و در موارد قطعی یا بروز مشکل برای کابل شبکه عیب یابی آن راحت تر انجام میگیرد. نصب داکت یا ترانک در موقع کابل کشی شبکه انجام میگیرد و مانند یک قاب و حفاظ برای کابل عمل نموده و باعث میشود هم نمای کار زیباتر شود و هم دسته بندی و عبور کابلها از روی دیوار و ... راحت تر صورت بگیرد.

لیست خدمات پسیو شبکه

طراحی ، نصب تجهیزات پسیو و پیاده سازی زیرساخت اصولی یک شبکه ، نیاز به کارشناسان مربوطه با تجربه کار در پروژه های مشابه را دارد. تجربه کاری ما نشان میدهد که پیاده سازی اصولی در بخش پسیو ، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و سرعت و پایداری شبکه و دیتاسنتر را تضمین میکند. ضمن اینکه در حوزه پسیو شبکه مواردی چون کابل کشی اصولی شبکه جهت عدم تداخل با میدان های مغناطیسی مجاور، استفاده از کابل های شبکه اصل و اورجینال، محاسبه توان مصرفی برق سرورها و رک ها، طراحی اصولی تابلو برق، تعیین دقیق مدل UPS طبق نیاز کارفرما و برق مصرفی موارد مهمی هستند که همگی در استانداردهای یک دیتاسنتر و اتاق سرور جای میگیرد و توسط کارشناسان سیسکو پردازش بخوبی آنالیز و پیاده سازی میگردند.لیست خدمات پسیو شبکه به شرح زیر میباشد:

  • کابل کشی انواع کابل های شبکه ، کابل برق و تلفن
  • نصب انواع ترانک و داکت با رعایت استانداردهای لازم
  • خدمات فیبر نوری شامل کابل کشی ، فیوژن فیبر نوری و تست OTDR
  • نصب انواع سوکت، کیستون و اتصالات شبکه
  • نصب انواع پچ پنل کابل های مسی و فیبر نوری
  • تست شبکه با تست فلوک
  • نصب انواع رک های دیواری و ایستاده
  • نصب UPS و کابل کشی برق برای UPS
  • طراحی وساخت تابلو برق برای دیتاسنتر و اتاق های سرور

برای دریافت خدمات پسیو شبکه و پیاده سازی زیرساخت اصولی شبکه با استانداردهای روز با ما در تماس باشید.

مقالات پسیو شبکه
سرورهای UCS سیسکو
مهدی
/ دسته ها: مقالات سیسکو

سرورهای UCS سیسکو

 Cisco UCS  که مخفف عبارت Unified Computing System Cisco  میباشد از تکنولوژیهای جدید سیسکو در دیتاسنترها در رده enterprise  میباشد که مربوط به سرورهای UCS سیسکو میشود و از نوآوری های خاصی در سرورهای خود بهره برده است.Cisco UCS  یک معماری Fabric  محور میباشد (fabric  از مفاهیم و فناوریهای جدید سیسکو در بخش شبکه در دیتاسنترها میباشد) که توانایی عبور ، آنالیز و مدیریت انواع ترافیک های LAN,SAN,Management را درون یک بستر واحد به ما میدهد.

در این سرورها یک معماری و ساختار جدید پیاده سازی شده است که باعث شده کمپانی Cisco از مابقی رقبای خود در حوزه تولید سرور و سرورهای blade  کاملا جلو بیفتد.در این معماری لایه های compute,storage ,network  با هم تلفیق شده و از یک نقطه مرکزی قابل مدیریت میباشد که همین باعث شده هزینه های  سازمان بشدت کاهش پیدا کرده و انعطاف پذیری سازمان در ارائه سرویس بالا برود.شبکه 10G  و  40G  در این معماری براحتی قابل استفاده میباشد و ترافیک FCOE  نیز بدون نیاز به سوئیچ مجزا در شبکه رد و بدل میگردد.مصرف برق نیز در این سرورها کاهش یافته و از تکنولوژی های مدیریت توان مصرفی بهره میبرد.

Cisco UCS  تنها پلتفرمی است که سرورهای Blade  و سرورهای Rackmount  را روی یک شاسی و در یک unified fabric  یکجا مدیریت میکند. کل بار مدیریتی مجموعه سرورها و به کلی fabric   از یک نقطه مرکزی انجام میشود که همین موضوع صرفه جویی بسیاری در نگهداری ، مدیریت و مانیتورینگ مجموعه خواهد داشت.در سرورهایUCS  سیسکو ما سطح بالایی از availability   را در طراحی دیتاسنتر و سرور نسبت به حالت قدیمی و سنتی خود شاهد هستیم که خیره کننده میباشد.شبکه در حالت active-active  پیاده میشود که این موضوع برای ما failover  را هم در سطح سوئیچ و هم در سطح کارت شبکه که Cisco VIC  یا Cisco Virtual Interface Card  نام دارد به ارمغان می آورد. در این ساختار جدید از حالت unified fabric  پشتیبانی میگردد که میتوان همه ترافیک lan  و san  را از یک بستر انتقال داد و کل مجموعه سوییچها و سرورها را از یک نقطه مرکزی توسط نرم افزار Cisco UCS Manager  مدیریت کرد.

 

سرور ucs سیسکو

 

نمای روبروی سرور سیسکو در داخل رک

در سرورهای UCS Cisco سعی بر آن شده است تا از مفهوم فیزیکی بودن یک سرور فاصله گرفته شود و مفهمومی منطقی به آن داده شود به طوری که به هر تیغه سرور یا هر blade  مجموعه ای از مشخصات که هویت آن سرور را تعریف میکند ( آدرس mac  ، آدرس wwn  ، تنظیمات Raid ،اختصاص vlan  به کارت شبکه ، ترتیب بوت سرور ، پورت های کارت شبکه و uid  خاص آن سرور و ...  ) اختصاص داده میشود و سرور با آن مشخصات شروع به فعالیت میکند.در حقیقت  یک سری مشخصات network,storage و ... مطابق با نیاز خود برای یکی از سرورها تعریف میکنیم و سرور ما با این مشخصات بالا آمده و کارمیکند.حال اگر به هر دلیلی یکی از تیغه های سرور ما fail  کند مشخصات و منابع تعریف کرده ما بصورت اتوماتیک روی یک سرور دیگر واقع در مجموعه سرورها اختصاص داده شده و سرور سریعا بالا آمده و شروع بکار میکند که به این حالت stateless computing  میگوییم . سرورهای UCS  درون یک شاسی  6 یونیت نصب میشوند که معمولا این شاسی مدل 5108 میباشد و توانایی نصب سرورهای Rackmount  و Blade  سیسکو را با چیدمان های مختلف در درون خود دارد.

تکنولوژی ها و فناوری های زیر در ساخت و پیاده سازی سرورCisco UCS  بکار برده شده که در مقاله ای جدا شرح داده خواهند شد :

  • Cisco UCS fabric interconnects
  • Cisco fabric extenders
  • Cisco UCS virtual interface card
  • Cisco SingleConnect Technology

با توجه به بالا بودن قیمت خرید تجهیزات سرورهای Cisco UCS لزوم آنالیز دقیق محیط دیتاسنتر و بررسی workload  کاری هر سازمان نقش تایین کننده ای در تعیین مدل ، معماری و قیمت تجهیزات خواهد داشت.

سیسکو پردازش ، شبکه را مدرن تجربه کنید.

 

Print
17886 رتبه بندی این مطلب:
4.5

1 نظر در مطلب "سرورهای UCS سیسکو" ثبت شده است

1
0

مهدی

با سلااممممممممممممممم

نوشتن یک نظر

افزودن نظر

x