خدمات پسیو شبکه | پسیو شبکه

ارائه خدمات پسیو شبکه

خدمات پسیو شبکه به آن دسته از خدماتی در شبکه ها اطلاق میشود که به نصب و راه اندازی فیزیکی تجهیزات شبکه مانند رک، کیستون، کابل، سوکت، پچ پنل و ... اشاره میکند. به عبارت دیگر تجهیزات پسیو یا Passive به آن دسته از تجهیزاتی در شبکه اشاره دارد که هیچ عمل مدیریتی روی آنها انجام نمیشود و فقط نقش زیرساختی جهت انتقال و عبور دیتا را به عهده دارند. در یک تعریف دیگر اینگونه میتوان بیان کرد که تجهیزاتی که نیاز به جریان برق برای کارکرد خود ندارند جزو تجهیزات پسیو به حساب می آیند. نصب تجهیزات پسیو نیاز به رعایت استانداردهای لازم در بخش پسیو را دارد و کارشناس مربوطه بایستی تجربه لازم در این حوزه را داشته باشد. رسانه انتقال در شبکه چه کابل مسی باشد و یا کابل فیبر نوری جزو خدمات پسیو شبکه محسوب میشود.در شبکه های فیبر نوری حساسیت کار بیشتر میباشد، زیرا کابلهای فیبر نوری حساس و شکننده بوده و برای کار با این نوع کابل ها نیاز به تجهیزات تخصصی و گران قیمت میباشد. از جمله این دستگاه ها میتوان به دستگاه تست otdr و تست فلوک و دستگاه فیوژن فیبر نوری اشاره نمود. این دستکاه ها گران قیمت بوده و برای کار با آنها بایستی آموزش لازم گذرانده شود و سپس تجربه لازم در پروژه های مربوط به راه اندازی و شبکه های فیبر نوری گذرانده شود.

 

خدمات پسیو شبکه

 

از جمله تجهیزات پسیو شبکه میتوان به لیست زیر اشاره کرد :

  • انواع کابل و پچ کورد شبکه ( کابل Cat5e , Cat6 , Cat6a  )
  • انواع کابل های فیبر نوری ( مالتی مد و سینگل مد )
  • کانکتورهای فیبر نوری ( پچ کورد، پیگتیل، آداپتور فیبر نوری )
  • انواع رک های ایستاده و دیواری 
  • انواع پچ پنل کابل های مسی و فیبر نوری
  • اتصالات شبکه مانند سوکت RJ ، کیستون
  • انواع داکت و ترانک

حال به توضیح مختصری برای موارد ذکر شده میپردازیم:

کابل مسی شبکه که در انواع مختلف و category های مختلف وجود دارد برای اتصال نودها، سیستم ها و سرورها به سوئیچ شبکه مورد استفاده قرار میگیرند.کابل cat6 و cat6a رایج ترین کابلی است که در حال حاضر در شبکه ها مورد استفاده قرار میگیرد و از سرعت 10 گیگابیت در ثانیه پشتیبانی میکند.کابل های فیبرنوری یکی از رسانه های انتقال در شبکه بوده که بدلیل پهنای باند بالای خود در دیتاسنترها، شبکه های SAN و ارتباطات راه دور زیاد مورد استفاده قرار میگیرد. کابل فیبرنوری سینگل مود در فواصل دور و کابل مالتی مود در فواصل کوتاه تر مورد استفاده قرار میگیرد. مورد استفاده پچ پنل ها نیز برای ساماندهی و آرایش کابل های شبکه درون رک میباشد.با استفاده از پچ پنل نظم بهتری برای کابل های درون رک انجام میگیرد و در موارد قطعی یا بروز مشکل برای کابل شبکه عیب یابی آن راحت تر انجام میگیرد. نصب داکت یا ترانک در موقع کابل کشی شبکه انجام میگیرد و مانند یک قاب و حفاظ برای کابل عمل نموده و باعث میشود هم نمای کار زیباتر شود و هم دسته بندی و عبور کابلها از روی دیوار و ... راحت تر صورت بگیرد.

لیست خدمات پسیو شبکه

طراحی ، نصب تجهیزات پسیو و پیاده سازی زیرساخت اصولی یک شبکه ، نیاز به کارشناسان مربوطه با تجربه کار در پروژه های مشابه را دارد. تجربه کاری ما نشان میدهد که پیاده سازی اصولی در بخش پسیو ، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و سرعت و پایداری شبکه و دیتاسنتر را تضمین میکند. ضمن اینکه در حوزه پسیو شبکه مواردی چون کابل کشی اصولی شبکه جهت عدم تداخل با میدان های مغناطیسی مجاور، استفاده از کابل های شبکه اصل و اورجینال، محاسبه توان مصرفی برق سرورها و رک ها، طراحی اصولی تابلو برق، تعیین دقیق مدل UPS طبق نیاز کارفرما و برق مصرفی موارد مهمی هستند که همگی در استانداردهای یک دیتاسنتر و اتاق سرور جای میگیرد و توسط کارشناسان سیسکو پردازش بخوبی آنالیز و پیاده سازی میگردند.لیست خدمات پسیو شبکه به شرح زیر میباشد:

  • کابل کشی انواع کابل های شبکه ، کابل برق و تلفن
  • نصب انواع ترانک و داکت با رعایت استانداردهای لازم
  • خدمات فیبر نوری شامل کابل کشی ، فیوژن فیبر نوری و تست OTDR
  • نصب انواع سوکت، کیستون و اتصالات شبکه
  • نصب انواع پچ پنل کابل های مسی و فیبر نوری
  • تست شبکه با تست فلوک
  • نصب انواع رک های دیواری و ایستاده
  • نصب UPS و کابل کشی برق برای UPS
  • طراحی وساخت تابلو برق برای دیتاسنتر و اتاق های سرور

برای دریافت خدمات پسیو شبکه و پیاده سازی زیرساخت اصولی شبکه با استانداردهای روز با ما در تماس باشید.

مقالات پسیو شبکه
داکر Docker چیست
مهدی

داکر Docker چیست

مفهوم داکر و کانتینر

قبلا سرویس­ها و اپلیکیشن­ها به دلیل Monolithic بودن روی یک سرور قرار می­گرفتند، ولی در دیدگاه جدید و با استفاده از مفهومی به نام Runtime که در داکر مطرح می­شود برنامه­ ها و اپلیکیشن­های مختلف را میتوان در کانتینرهای مختلف از هم ایزوله کرد تا روی یک سیستم عامل کنار هم بدون تداخل بالا بیایند. کانتینر برنامه ها با تمام نیازمندی­های خود مثل فایل­های DLL  توابع  تنظیمات رجیستری و ... را درون خود دارد. داکر یک پراسس است که اجرا می­شود و   منابع پردازشی لازم Runtimeرا برای اجرای کانتینرها در اختیار او قرار می­دهد و زمانی که کانتینر terminate شود این پراسس از بین می­رود. کانتینرها سبک هستند، OS ندارند، به راحتی Deploy می­شو و بین زیرساخت­های مختلف به راحتی جابه ­جا می­شوند.

داکر یا Docker ابزاری ست اوپن سورس که برای ایجاد، توسعه و اجرای برنامه های کاربردی توسط کانتینرها (Container) بکار میروند. کانتینرها شبیه sandbox عمل میکنند. با این تعریف شاید سوال برایتان پیش بیاید حال کانتینر چیست و چه کاربردی دارد ؟ کانتینر (Container) این اجازه را به برنامه نویسان و توسعه دهندگان Application ها میدهد تا یک برنامه را با تمام ماژول ها و کامپوننتهای وابسته آن ( مانند کتابخانه ها ، توابع و ... ) یکی کرده و بصورت یک پکیج درآورده تا آن برنامه تولید شده در پلتفرمها و سیستمهای مختلف بدون مشکل اجرا شود. در حقیقت بدون نگرانی از تنظیمات و وابستگیهای یک application  خاص در پلتفرمهای دیگر، آن برنامه در هر محیطی اجرا شود. داکر که در بالا به آن اشاره شد وظیفه مدیریت کانتینرها را به عهده دارد و بیشتر شبیه یک ماشین مجازی در بستر مجازی سازی عمل میکند

تفاوت کانتینر و مجازی سازی سرور

در vm یا ماشین مجازی برای اجرای اپلیکیشن  و برنامه های مختلف که بخواهیم بصورت ایزوله از هم کار کنند باید vm  های مختلف ساخته شود که همین موضوع بارپردازشی و هدررفت منابع سیستمی را روی سرور به همراه دارد. ولی در Docker  روی یک vm  خاص که میتواند ویندوز 2016 باشد یا لینوکس، ما ماژول داکر را نصب میکنیم و سپس روی سرویس داکر، کانتینرهای مختلف حاوی برنامه ها و اپلیکیشن های مختلف نصب و اجرا میشوند بدون اینکه کانتینرها به هم دسترسی داشته باشند. در حقیقت کانتینرها از هم ایزوله هستند و نیاز ما برای ایجاد چندین vm را مرتفع میسازند. به این نوع تکنولوژی داکر، مجازی سازی در سطح سیستم عامل یا operating-system virtualization  گفته میشود. در مجازی سازی ایراداتی مانند موارد زیر وجود دارد:

  • اختصاص منابع زیاد به vm ها
  • هر vm باید یک os اختصاصی داشته باشد.
  • بحث مانیتورینگ و patch  نمودن vmها

  • مشکلات انتقال ماشین های مجازی به کلاد

در شکل زیر این موضوع به تصویر کشیده شده است :

 

داکر و کانتینر

 

همان طور که در تصویر مشخص میباشد در ماشین مجازی یا vm ما به ازای هر application  که نیاز به محیط isolated  دارد یک vm  جدا میسازیم ولی در کانتینر،  application های مختلف روی یک سرور یا یک ماشین مجازی در قالب پکیج های مختلف در حال اجرا میباشند و از منابع سیستم عامل میزبان یا Guest OS  بصورت اشتراکی استفاده میکنند. با توجه به اینکه کانتینرها در user space  های جدا در حال اجرا میباشند در صورت ایجاد مشکل در یک کانتینر ، برای سایر کانتینرها یا کرنل ماشین مجازی مشکلی پیش نمی آید. ذکر این نکته مهم میباشد که برای کار با داکر تسلط به مفهیم سیستم عامل لینوکس اهمیت زیادی دارد و بایستی با لینوکس و کامندهای آن آشنا بود.

بخشهای مختلف داکر

  • داکر هاست یا Docker Host   سرور و سیستمی که داکر روی آن نصب و راه اندازی میشود را هاست داکر میگویند که هم میتواند سرور فیزیکی باشد و هم ماشین مجازی
  • داکر انجین یا Docker Engine :  با نصب docker engine  که کرنل و هسته مرکزی داکر به حساب می آید مدیریت کانتینرها ممکن میگردد. ران تایم زیرساخت موردنظر را برای بررسی اجرای اپلیکیشن در کانتینر در اختیار ما می­گذارد، مثل Docker
  • خط فرمان داکر یا Docker CLI :  یک رابط خط فرمان یا cli  در اختیار ما قرار میدهد تا بتوانیم به داکر متصل شده و بصورت command  و خط فرمان داکر را مدیریت کنیم.
  • الگوها یا Image ها :  image ها در ساختار داکر شبیه template ها در ساختار مجازی سازی میباشد که از روی آن میتوان کانیتینر یا چندین کانتینر را deploy  یا ایجاد نماییم. image ها در حقیقت یک فایل چند لایه ای بوده که مجموعه ای از کدها و توابع و دستورالعمل ها بوده که داخل کانتینر اجرا میشود. کانتینرها از روی image ایجاد می­شوند که یا توسط  ادمین ایجاد شده­ اند و یا از قبل ایجاد شده و قابل استفاده هستند.
  • کانتینر یا Container :  کانتینر همان طور که در بالا به آن اشاره شد واحد اجرایی تولید شده از روی image ها میباشد که روی کرنل داکر اجرا میگردد و از بقیه کانتینرها ایزوله میباشد.
  • رجیستری داکر یا Docker Registry :  رجیستری  یک فضای ذخیره سازی ست که برای نگهداری image ها بکار میرود.

 

نصب داکر در ویندوز

قبل از این برای نصب داکر لازم میبود که یک لینوکس مجازی روی ویندوز نصب نمود و سپس داکر روی آن لینوکس مجازی نصب نمود. ولی مایکروسافت در ویندوز 10 و ویندوز سرور 2016 کاری کرده تا با دانلود و نصب پکیج مربوط به docker از مزایای داشتن داکر روی ویندوز بدون نصب لینوکس مجازی بهره برد.

برای نصب docker در ویندوز سرور 2016 مراحل زیر را طی کنید : 

  • ابتدا سیستم عامل ویندوز سرور 2016 را روی یک سرور یا ماشین مجازی نصب و راه اندازی مینماییم.
  • سپس بایستی مطمئن شویم که ویندوز به روز رسانی شده و از طریق پنل update & security در کنترل پنل این مهم را چک میکنیم .
  • پاورشل ویندوز را اجرا کرده و با استفاده از دستور Install-Module -Name DockerMsftProvider -Repository PSGallery –Force ماژول Nuget PowerShel را نصب میکنیم.بایستی منتظر باشیم تا این پکیج نصب گردد.
  • حال با استفاده ار دستور Install-Package -Name docker -ProviderName DockerMsftProvider -verbose در پاورشل ، سرویس داکر را نصب میکنیم.در صورت پرسش از ما که آیا به این پکیج trust یا اعتماد دارید پاسخ yes میدهیم.بعد از اجرا کردن این دستور قابلیت windows container و سرویس داکر در سیستم عامل نصب و فعال میگردد.
  • سیستم را ریستارت میکنیم تا نصب docker در مرحله قبل تکمیل گردد.
  • با استفاده از دستور get-service docker وضعیت سرویس داکر را بررسی میکنیم و در صورت stop بودن سرویس دستور start-service docker را وارد میکنیم.
  • برای اطمینان از صحت نصب سرویس به مسیر C:\Program Files میرویم بایستی فولدر داکر و فایل های docker.exe ، dockerd.exe ، metadata.json داخل فولدر docker موجود باشند.
  • با استفاده از دستور docker version ورژن داکر را بررسی میکنیم که در خروجی این دستور ورژن کلاینت و سرور داکر نصب شده قابل مشاهده میباشد.

 

Print
17592 رتبه بندی این مطلب:
4.6

نوشتن یک نظر

افزودن نظر

x