راه اندازی VOIP | مرکز تلفن ویپ

راه اندازی ویپ ، خدمات voip

امروزه استفاده از فناوری های مبتنی بر ویپ (VOIP) یا تلفن تحت شبکه در بسیاری از شرکت ها و دفاتر رایج شده است. این مراکز تلفنی جدید و قدرتمند که در حقیقت نوعی سانترال IP بشمار میروند سرویس های پیشرفته مخابراتی را با قابلیتهای بیشتری نسبت به سانترال های قدیمی و سنتی ارائه میدهند. از مرکز تلفن های شبکه که به IPPBX یا مرکز تلفن VOIP مصطلح هستند میتوان به الستیکس (Elastix) و محصول CUCM سیسکو اشاره نمود. سیستم تلفنی الستیکس امکانات بیشماری داشته و بصورت رایگان ارائه میشود. از قابلیتهای این مرکز تلفن قدرتمند میتوان به ضبط مکالمات تلفن، فکس نرم افزاری، صندوق صوتی، تشکیل اتاق کنفرانس، منشی دیجیتال یا IVR و انتقال تماس اشاره نمود. آخرین ورژن الستیکس نسخه 4 بوده و از این به بعد توسط تیم پشتیبانی آن در ورژن های جدید با نام ایزابل ادامه خواهد داد. ویپ (VOIP) یا Voice Over IP که به تلفن تحت شبکه نیز شهرت دارد به تکنولوژی و سرویس هایی اشاره دارد که با استفاده از بستر شبکه و یا اینترنت، انتقال صدا و مکالمات تلفنی رو میسر نموده و صرفه اقتصادی نیز به همراه دارد. در سیستم تلفنی VOIP تماس های تلفنی بر خلاف تلفن های سنتی که آنالوگ میباشند بصورت دیجیتال و از طریق پروتکل TCP/IP در بستر شبکه جابجا میشود و دیگر مجبور به استفاده از سیم مسی برای اتصال و ارتباط تلفنی نخواهیم بود.

نصب و راه اندازی voip

خیلی از شرکتهایی که دارای شعب و دفاتر مختلف در شهر یا کشورهای مختلف میباشند با نصب و راه اندازی سیستم VOIP در داخل و یا بین دفاتر خود، ارتباطات تلفنی خود را برقرار میکنند که صرفه اقتصادی بسیاری برای آنها به همراه دارد. در ارتباطات تلفنی VOIP محدودیت جغرافیایی  مطرح نمی باشد و تنها لازمه ارتباط تلفنی ویپ، ارتباط شبکه ای پایدار بین دو یا چند نقطه میباشد. مزیتی که در سیستمهای تلفنی VOIP وجود دارد در صورت وجود کابل کشی در شبکه برای اتصال تلفن های ویپ به شبکه دیگر نیاز به کابل کشی مجدد نبوده و امکان اتصال تلفن ویپ به کابل شبکه موجود وجود دارد. به عبارت دیگر کامیپوتر و تلفن ip  موجود از طریق یک کابل شبکه واحد، همزمان به شبکه متصل میشوند.

مرکز تلفن تحت شبکه (IPPBX)

هسته اصلی معماری voip را IPPBX  تشکیل میدهد. IPPBX از سانترال های تلفن سنتی ایده خود را گرفته اند. در سانترال تلفن که به PBX  نیز معروف هستند از یک طرف خطوط تلفن شهری وارد این دستگاه شده و سپس خطوط داخلی از طرف دیگر از طریق تلفن به PBX  متصل میشوند.PBX  در این میان نقش واسط و مدیریت تماس ها را بین داخل و خارج سازمان ایفا میکند. در IPPBX  که به آن مرکز تماس IP  هم گفته میشود بجای اینکه از یک PBX  سخت افزاری و غیرهوشمند برای مدیریت تماس ها استفاده شود از یک مرکز تماس مبتنی بر پروتکل IP  که قابلیت پیاده سازی روی سرور را دارد استفاده میشود. در IPPBX میتوان تعداد نامحدود داخلی در شبکه تعریف نمود ، هزینه کابل کشی بسیار کاهش میابد و امکان ارتباط تلفنی صوتی و تصویری بین شعب و دفاتر یک سازمان با استفاده از بستر شبکه و اینترنت میسر میشود. از قابلیتهایی که مرکز تماس تلفن IP دراختیار ما میگذارد میتوان به امکان برگزاری کنفرانس تصویری بین چند نفر، قابلیت ضبط مکالمات، امکان ایجاد و تعریف پاسخگویی خودکار یا IVR، تعریف موزیک انتظار، انتقال تماس به شماره ای خاص، قابلیت فکس سرور مجازی برای داخلی ها و موارد دیگر اشاره کرد.

معرفی Cisco Unified Communication 

 Cisco Unified Communication یا سیسکو UC یک سیستم ارتباطی ip-based بوده که صدا، تصویر، دیتا و برنامه ­ها را با خود مجتمع کرده است. با راهکار UC سیسکو مرزهای جغرافیایی برداشته شده و افراد در مکان­های مختلف توانایی تماس صوتی و تصویری امن با یکدیگر را خواهند داشت. هدف Cisco UC اتصال افراد با یکدیگر از طریق گوشی تلفن، تبلت و کامپیوتر جهت استفاده از سرویس­های Collaboratoion (تماس تلفنی، ویدئو کنفرانسینگ، voice mail، دسکتاپ شیریرنگ، پیام رسانی) فارغ از مکان آنها می­باشد. این امر به راحتی باعث توسعه بیزینس سازمان­ها به دلیل ارتباطات یکپارچه و راحت­تر افراد در داخل و خارج از سازمان می­شود. معماری Cisco UC در 4 لایه خلاصه می­شود:

  1. لایه Infrastructure: این لایه تلفیقی از سوئیچ، روتر و voice gateway ها می­باشد. این لایه وظیفه انتقال صوت، تصویر و دیتا را بین شبکه­ های مختلف به عهده دارد.
  2. لایه مدیریت تماس (call control): این لایه وظیفه call-processing (پردازش تماس) و مدیریت نرم افزار CUCM را به عهده دارد.
  3. لایه Application که بوسیله برنامه هایی مانند  Cisco unity و Cisco Jabber توانایی این را دارند تا از هرجایی در شبکه قابلیت­های بیشتری را به مجموعه قابلیت­های Cisco UC به کاربر نهایی اعطا کند.
  4. لایه Endpoint: این لایه Application را به کاربر تحویل می­دهد که شامل آی پی فون و نرم افزار آی پی فون می­باشد. Cisco UC از پروتکل­های مختلفی برای اتصال تجهیزات آی پی فون مانند SCCP,H.323 و Sip پشتیبانی می­کند.

تلفن ویپ سیسکو

سیسکو CUCM

CUCM یا Cisco Unified Communications Manager مرکز تلفن پیشرفته سیسکو بوده و پایه و اساس سرویس های Collabration  سیسکو میباشد. محصول Cisco CUCM با فراهم آوردن ارتباطات صوتی، تصویری و دیتا بر مبنای IP سالهاست که در صنعت Collabration ، ارتباطات و همچنین ویدئو کنفرانس بعنوان شرکت پیشرو جایگاه خود را حفظ کرده است.  نام قبلی CUCM سیسکو Unified CallManager میباشد. CUCM که هسته اصلی راهکار Cisco Collabration میباشد پلتفرم پیشرفته کنترل تماس و ارتباطات یکپارچه سیسکو بوده و میتوان گفت  قدرتمندترین سیستم تلفنی VOIP میباشد. یکی از نقاط قوت CUCM سازگاری کامل آن با تجهیزات، سوئیچ های سیسکو و یکپارچگی با دیگر محصولات سیسکو میباشد. طبق گزارشات گارتنر سیسکو سالهاست که لیدر محصولات Unified Communications میباشد. CUCM هسته اصلی پردازش تماس های تلفنی VOIP ومسیریابی تماس ها میباشد.

قابلیت های مرکز تلفن CUCM

  1. پردازش تماس تلفنی : شامل آغاز تماس، مسیریابی تماس و پایان دادن به تماس­ها می­باشد.
  2. مدیریت Signaling:  ایجاد Signaling بین آی پی فون­ها، gatewayها و...که به آن call control می­گوییم.
  3. مدیریت Dial plan: این بخش شامل لیست­های قابل برنامه ریزی است که CUCM برای Call-Routing از آن بهره می­برد.
  4. مدیریت Hold، ترانسفر، فوروارد، کنفرانس، speed dial، redial، Call park و خیلی قابلیت­های دیگر آی پی فون­ها
  5. قابلیت بک آپ و ری­ستور (restore) دیتابیس CUCM
  6. قابلیت صف تماس (Call Queuing)
  7. قابلیت integrate شدن با راهکارهای بیزینسی سیسکو مانند webex, سیسکو jabber و Cisco Contact Center
  8. قابلیت پیاده سازی cucm بصورت کلاستر ( حداکثر 20 سرور) که یک سرور بعنوان Publisher عمل میکند
     
     

سیستم تلفنی الستیکس

از مرکز تلفن های محبوب و open source میتوان به الستیکس اشاره نمود. الستیکس (Elastix) سیستم تلفنی کدباز بوده که بر پایه استریسک بوجود آمده است.  استریسک یک سیستم تلفنی کدباز بوده که ابتدا توسط Digium بوجود آمده و توسعه داده شده است. استریسک بر روی لینوکس و یونیکس پیاده سازی شده و نیاز به سخت افزار خاصی جهت راه اندازی نمیباشد. سیستم تلفنی الستیکس دارای قابلیت های کاملی میباشد و با نصب و پیاده سازی اصولی این IPPBX بسیاری از نیازهای ویپ درون و برون سازمانی ما برطرف خواهد شد. واسط کاربری الستیکس freepbx بوده  که وب بیس میباشد و بوسیله آن به راحتی میتوان به الستیکس متصل شده و آن را مدیریت و تنظیم نمود. راه اندازی elastix هم روی سرور فیزیکی امکانپذیر است و هم بصورت ماشین مجازی که طبق شرایط موجود در دیتاسنتر قابل پیاده سازی میباشد.

مشخصات سخت افزاری سرور الستیکس بر اساس پارامترهایی مانند تعداد تماس هاس همزمان، تعداد داخلی ها، ضبط مکالمات تلفنی، و تعداد خطوط تلفن (شهری) تعیین میشوند. در سرور الستیکس محدودیتی برای تعداد داخلی ها وجود نداشته که این خود یک مزیت بزرگ محسوب میشود. سیستم تلفنی elastix برای ارتباط با خارج از شبکه یعنی خطوط شهری از گیت وی های ویپ ویا کارت های تلفنی که در دو نوع E1 و یا آنالوگ FXO موجود میباشند استفاده میکند. به این منظور یک  کارت تلفنی که دارای پورت FXO میباشد خریداری میشود و روی سرور الستیکس نصب میشود و خطوط تلفن آنالوگ به پورتهای FXO آن متصل میشود.

 

 کارت تلفن FXO/FXS اپن وکس

 کارت تلفن FXO/FXS اپن وکس

 

قابلیتی در کارت های تلفنی وجود دارد که دارای چیپ سخت افزاری خاصی با نام DSP می باشند که کیفیت مکالمات را بهبود بخشیده و حالت اکو را از صدا حذف می کند. به این قابلیت Echo Canceller نیز میگویند. این کارت ها معمولا با اسلات PCI   PCI-E یا عرضه می شوند و با تعداد پورت های مختلف جهت اتصال خطوط آنالوگ شهری طراحی و عرضه شده اند. البته نوع E1  این نوع کارت ها نیز موجود بوده و به ازای هر پورتE1  روی کارت مزکور 30 تماس همزمان قابل دریافت می باشد. از برند های معروف کارت تلفنی می توان به سنگوما (Sangoma) و اپن وکس (Openvox) اشاره نمود.

 

خدمات نصب و راه اندازی مرکز تلفن Cisco CUCM

  • نصب و راه اندازی راهکار CUCM سیسکو
  • راه اندازی قابلیت چت و انتقال فایل شبیه یه تلگرام

  • اتصال خطوط تلفن شعبات سازمان­ها به هم

  • راه اندازی خطوط شهری SIP,E1 و خطوط FXO

  • راه اندازی IVR

  • راه اندازی ضبط مکالمه برای داخلی­ ها

  • پیاده سازی Cisco jobber

  • راه اندازی voice mail و فکس سرور تحت وب

  • راه اندازی کنفرانس ویدئویی با CMS یا Webex

مقالات مرکز تلفن تحت شبکه ( VOIP )
لایسنس سیسکو
مهدی

لایسنس سیسکو

لایسنس سیسکو جدیدا با نام smart license شناخته میشود که نسبت به مدل قدیمی لایسنسینگ سیسکو منعطف تر میباشد. در مدل قدیمی لایسنس ها یکبار خریداری میشد و روی دیوایس مدنظر راه اندازی میشد و در صورت به مشکل خوردن یا معیوب شدن دستگاه مدنظر لایسنس نیز از بین میرفت و بایستی لایسنس جدیدی برای دستگاه cisco خریداری میشد. این مدل لایسنسینگ سیسکو PAK Licensing یا Product Activation Key Licensing نام دارد. از معایب مدل لایسنس PAK سیسکو به موارد زیر میتوان اشاره نمود:

  • لایسنس ها به به تجهیزات اختصاص داده میشود و به نام سازمان یا شرکت خریدار نمیباشد.
  • لایسنسها قابلیت انتقال را ندارند.
  • مقدار و تعداد استفاده شده از لایسنس های تهیه شده مشخص نمیباشد.
  • اینکه کدام اکانت سیسکو برای فعال سازی کدام لایسنس خریداری شده اقدام کرده مشخص و واضح نمیباشد.

اسمارت لایسنس  یا Cisco Smart Licensing که راهکار جدید سیسکو برای ارائه لایسنس به مشتریان میباشد cloud base بوده و بصورت آنلاین صادر میگردد و بوسیله پرتالی که توسط فروشنده لایسنس مدیریت میشود لایسنس قابل رهگیری بوده و وضعیت آن قابل مشاهده میباشد. پرتال ssm یا smart software manager سیسکو مربوط به این موضوع بوده که یک پرتال مرکزی بوده و کلیه لایسنس های یک سازمان از طریق این پرتال سازماندهی و مدیریت میشود. لایسنس اسمارت از نوع آنلاین میباشد و دیوایس مورد نظر به صورت دوره ای به سرور ssm متصل شده و اطلاعات لایسنس را sync مینماید. اگر دیوایس یا دستگاه خاصی بدلایل امنیتی با اینترنت ارتباط نداشته باشد میتوان از لایسنس  PLR سیسکو که آفلاین میباشند بهره گرفت. این پرتال توسط اسمارت اکانت سیسکو قابل استفاده میباشد. از قابلیت های لایسنس اسمارت سیسکو میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

  • لایسنس ها به سخت‌افزار دستگاه bind نمیشوند.
  • جمع آوری و تغییر لایسنس ها براحتی صورت میگیرد.
  • کلید فعال‌سازی (PAK)  برای ثبت لایسنس مورد نیاز نمیباشد.
  • مبتنی بر فضای ابری میباشد.
  • صدور لایسنس وقت گیر نمیباشد.

 

اسمارت لایسنس سیسکو

 

اسمارت اکانت سیسکو (Cisco Smart Account)

یکی از اجزاء لازم درساختار اسمارت لایسنس سیسکو، اسمارت اکانت سیسکو میباشد. اسمارت اکانت، اکانتی میباشد که برای سازمان دهی و مدیریت دارایی ها، تجهیزات و لایسنس های یک سازمان بصورت متمرکز مورد استفاده قرار میگیرد. اسمارت اکانت به دو صورت مورد استفاده میباشد:

  •  :Customer Smart Account این اکانت توسط خود مشتری مدیریت میشود و یا دسترسی لازم به مشتری داده میشود.در این نوع اکانت  لایسنسها  ذخیره و مدیریت میشوند که البته در ایران برای سازمانها این مدل با محدودیت قابل دسترسی میباشد.
  • : Partnet Smart Account این اکانت متعلق به شرکای تجاری سیسکو بوده و برای ذخیره سازی لایسنس های مشتری مورد استفاده قرار میگیرد.

 لایسنس فایروال سیسکو ( فایرپاور و ASA )

فایروال ASA یک دیوایس امنیتی در سطح Enterprise بوده که مجموعه قابلیت های فایروال، آنتی ویروس، آنتی اسپم، IDS/IPS و VPN را در قالب یک راهکار واحد برای حفاظت از شبکه و منابع شبکه در اختیار ما قرار میدهد. فایروال FirePower نیز نسل پیشرفته سیسکو ASA-X و یک فایروال نسل جدید (NGFW) میباشد. سیسکو با معرفی FTD به یکی از تولیدکنندگان پیشرو فایروال های نسل جدید دیتاسنتر تبدیل شده است. فایروال فایرپاور سیسکو دارای پنج نوع لایسنس میباشد که هم بصورت تکی و هم ترکیبی قابل خریداری میباشد:

  1. لایسنس Base : در این نوع لایسنس وقتی دستگاه FTD خریداری میشود لایسنس BASE را هم شامل میشود. این license  قابلیت روتینگ، سوئیچینگ، DHCP و NAT را برای فایروال فعال میکند.
  2. لایسنس Threat : لایسنس Threat قابلیت IDS/IPS به ما داده و بصورت TC,TMC,TM قابل خرید میباشد.
  3. لایسنس  Malware : در این لایسنس تکنولوژی AMP سیسکو فعال میشود که بوسیله آن دستگاه در هنگام نقل و انتقال فایل ها در شبکه اقدام به شناسایی و بلاک کردن بدافزارها میکند. این قابلیت توانایی شناسایی پیشرفته بدافزارها و تهدیدات شبکه را دارد. لایسنس Malware به سه صورت اشتراکی قابل خرید است. هم بصورت تنهایی و هم بصورت TM و یا بصورت TMC
  4. لایسنس URL : این لایسنس بر مبنای ACP یا عمل کرده و قابلیت فیلترینگ بر اساس URL میباشد.
  5. لایسنس  VPN : این لایسنس برای تنظیم دستگاه به عنوان remote access vpn عمل کرده که بر اساس نرم افزار   anyconnect secure mobility clientو بر اساس استانداردهای IPSEC/IKEv2 کار میکند.

 

لایسنس cisco ftd

لایسنس های CISCO FTD

لایسنس PLR سیسکو (لایسنس دائمی)

 لایسنس PLR (Permanent License Reservation) برای سازمانهایی که دارای شبکه ایزوله میباشند و تجهیزات آنها به دلایل امنیتی نمیتوانند با اینترنت در ارتباط باشند مفید میباشد. در این روش تجهیزات بدلیل آفلاین بودن نمیتوانند با پرتال مدیریت لایسنس های سیسکو CSSM در ارتباط باشند به همین دلیل به لایسنس آفلاین شهرت دارد. لایسنس PLR نیازی به تمدید سالیانه ندارد و همه قابلیت های دستگاه یکجا اکتیو میشود. تجهیزاتی که لایسنس PLR سیسکو را پشتیبانی میکنند روتر ASR,روتر ISR, سوئیچ Nexus, سوئیچ های کاتالیست 9000، فایروال سیسکو و WLC های سیسکو میباشند. در زمان خرید لایسنس PLR برای دستگاه FTD سیسکو که در پنل FMC اعمال میشود نیازی به خرید جداگانه لایسنس برای دستگاه های FirePower نخواهد بود.

لایسنس سیسکو ISE

لایسنس نرم افزار امنیتی cisco ise از نوع اسمارت لایسنس بوده که در یک دیتابیس مرکزی که cssm  نام دارد نگهداری میشود. سرور ise پس از اتصال به سرور مربوطه و دریافت لایسنس اکتیو میگردد. پس از نصب نرم افزار ise لایسنس evaluation  فعال شده و نرم افزار قابلیت کار تا 90 روز بصورت full feature را دارد و پس از آن بایستی با یک لایسنس معتبر فعال گردد. لایسنس های سیسکو ise بصورت feature base بوده و به بصورت زیر دسته بندی میشوند: 

  • Base  
  • Pluse
  • Apex
  • Device Administration 

با لایسنس base قابلیتهای aaa، 802.1x و macsec و TrustSec فعال میگردد.
با لایسنس Pluse قابلیتهای BYOD و Adaptive Network Control (ANC) فعال میگردد
با لایسنس Apex ویژگی TCNAC  و Posture Compliance فعال میگردد
با لایسنس Mobility ترکیبی از 3 لایسنس ذکر شده برای دستگاه های وایرلس و vpn endpoint ها فراهم میگردد.

 

لایسنس سیسکو ise

لایسنس سوئیچ سیسکو

لایسنس سوئیچ های سیسکو شامل 2 بخش Network Stack  و Ciosco DNA میباشد.  هر دو گروه لایسنسها به صورت Essentials ویا Advantage قابل خریداری میباشند. لایسنس Advantage شبکه قابلیت های روتینگ و سوئیچینگ کامل به ما میدهد و لایسنس Essentials قابلیتهای روتینگ اولیه و سوئیچینگ کامل را میدهد. لایسنس Cisco DNA نیز بیشتر مربوط به مانیتورینگ و Automation  پیشرفته شبکه میباشد و به صورت Essentials و یا Advantage قابل خریداری میباشند. برای مثال قابلیتهای زیر فقط در لایسنس Advantage شبکه وجود دارد و شامل لایسنس Essentials نمیباشد:

  • پشتیبانی از روتینگ پروتکل BGP,IS-IS,OSPF
  • پشتیبانی از  پروتکلهای  GLBP و HSRP
  • پشتیبانی از قابلیتهای IoT
  • پشتیبانی از VXLAN,VRF و MPLS
  • بروزرسانی دستگاه بدون نیاز به ریستارت دستگاه

قابلیتهای لایسنس Cisco DNA Advantage

  • پشتیبانی از Full Flexible NetFlow
  • تانلینگ پروتکل IPv6 درون IPv4
  • قابلیت Lan Automation  و Wireless Automation
  • ایجاد داشبوردهای تخصصی بررسی سلامت شبکه و دیوایس ها
  • پشتیبانی از قابلیت NBAR2 و ERSPAN

برای استعلام قیمت لایسنس های سیسکو با ما در ارتباط باشید.

فروش لایسنس سیسکو :

  • لایسنس Cisco ISE
  • لایسنس Cisco FTDv
  • لایسنس Cisco ASA
  •  لایسنس روتر سیسکو
  • لایسنس سوئیچ سیسکو
  • لایسنس DNA Center
  • لایسنس سوئیچ نکسوس سیسکو

لیست پارت نامبر لایسنس فایرپاور سیسکو

FPR2110-BUN

L-FPR2110T-AMP

L-FPR2110T-T

L-FPR2110T-TC

L-FPR2110T-TM

L-FPR2110T-TMC

L-FPR2110T-URL

L-FPR2120T-AMP

L-FPR2110T-AMP-1Y

L-FPR2110T-T-1Y

L-FPR2110T-TC-1Y

L-FPR2110T-URL-1Y

L-FPR2120T-AMP-1Y

لیست پارت نامبر لایسنس Cisco ISE

L-ISE-BSE-P1

L-ISE-BSE-P2

L-ISE-BSE-P3

L-ISE-BSE-P4

L-ISE-BSE-P5

L-ISE-BSE-P6

L-ISE-PLS-3Y-S1

L-ISE-PLS-3Y-S2

L-ISE-PLS-3Y-S3

L-ISE-PLS-3Y-S4

L-ISE-APX-5Y-S1

L-ISE-APX-5Y-S2

L-ISE-APX-5Y-S3

 

Print
5165 رتبه بندی این مطلب:
4.9

نوشتن یک نظر

افزودن نظر

x