خدمات پسیو شبکه | پسیو شبکه

ارائه خدمات پسیو شبکه

خدمات پسیو شبکه به آن دسته از خدماتی در شبکه ها اطلاق میشود که به نصب و راه اندازی فیزیکی تجهیزات شبکه مانند رک، کیستون، کابل، سوکت، پچ پنل و ... اشاره میکند. به عبارت دیگر تجهیزات پسیو یا Passive به آن دسته از تجهیزاتی در شبکه اشاره دارد که هیچ عمل مدیریتی روی آنها انجام نمیشود و فقط نقش زیرساختی جهت انتقال و عبور دیتا را به عهده دارند. در یک تعریف دیگر اینگونه میتوان بیان کرد که تجهیزاتی که نیاز به جریان برق برای کارکرد خود ندارند جزو تجهیزات پسیو به حساب می آیند. نصب تجهیزات پسیو نیاز به رعایت استانداردهای لازم در بخش پسیو را دارد و کارشناس مربوطه بایستی تجربه لازم در این حوزه را داشته باشد. رسانه انتقال در شبکه چه کابل مسی باشد و یا کابل فیبر نوری جزو خدمات پسیو شبکه محسوب میشود.در شبکه های فیبر نوری حساسیت کار بیشتر میباشد، زیرا کابلهای فیبر نوری حساس و شکننده بوده و برای کار با این نوع کابل ها نیاز به تجهیزات تخصصی و گران قیمت میباشد. از جمله این دستگاه ها میتوان به دستگاه تست otdr و تست فلوک و دستگاه فیوژن فیبر نوری اشاره نمود. این دستکاه ها گران قیمت بوده و برای کار با آنها بایستی آموزش لازم گذرانده شود و سپس تجربه لازم در پروژه های مربوط به راه اندازی و شبکه های فیبر نوری گذرانده شود.

 

خدمات پسیو شبکه

 

از جمله تجهیزات پسیو شبکه میتوان به لیست زیر اشاره کرد :

  • انواع کابل و پچ کورد شبکه ( کابل Cat5e , Cat6 , Cat6a  )
  • انواع کابل های فیبر نوری ( مالتی مد و سینگل مد )
  • کانکتورهای فیبر نوری ( پچ کورد، پیگتیل، آداپتور فیبر نوری )
  • انواع رک های ایستاده و دیواری 
  • انواع پچ پنل کابل های مسی و فیبر نوری
  • اتصالات شبکه مانند سوکت RJ ، کیستون
  • انواع داکت و ترانک

حال به توضیح مختصری برای موارد ذکر شده میپردازیم:

کابل مسی شبکه که در انواع مختلف و category های مختلف وجود دارد برای اتصال نودها، سیستم ها و سرورها به سوئیچ شبکه مورد استفاده قرار میگیرند.کابل cat6 و cat6a رایج ترین کابلی است که در حال حاضر در شبکه ها مورد استفاده قرار میگیرد و از سرعت 10 گیگابیت در ثانیه پشتیبانی میکند.کابل های فیبرنوری یکی از رسانه های انتقال در شبکه بوده که بدلیل پهنای باند بالای خود در دیتاسنترها، شبکه های SAN و ارتباطات راه دور زیاد مورد استفاده قرار میگیرد. کابل فیبرنوری سینگل مود در فواصل دور و کابل مالتی مود در فواصل کوتاه تر مورد استفاده قرار میگیرد. مورد استفاده پچ پنل ها نیز برای ساماندهی و آرایش کابل های شبکه درون رک میباشد.با استفاده از پچ پنل نظم بهتری برای کابل های درون رک انجام میگیرد و در موارد قطعی یا بروز مشکل برای کابل شبکه عیب یابی آن راحت تر انجام میگیرد. نصب داکت یا ترانک در موقع کابل کشی شبکه انجام میگیرد و مانند یک قاب و حفاظ برای کابل عمل نموده و باعث میشود هم نمای کار زیباتر شود و هم دسته بندی و عبور کابلها از روی دیوار و ... راحت تر صورت بگیرد.

لیست خدمات پسیو شبکه

طراحی ، نصب تجهیزات پسیو و پیاده سازی زیرساخت اصولی یک شبکه ، نیاز به کارشناسان مربوطه با تجربه کار در پروژه های مشابه را دارد. تجربه کاری ما نشان میدهد که پیاده سازی اصولی در بخش پسیو ، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و سرعت و پایداری شبکه و دیتاسنتر را تضمین میکند. ضمن اینکه در حوزه پسیو شبکه مواردی چون کابل کشی اصولی شبکه جهت عدم تداخل با میدان های مغناطیسی مجاور، استفاده از کابل های شبکه اصل و اورجینال، محاسبه توان مصرفی برق سرورها و رک ها، طراحی اصولی تابلو برق، تعیین دقیق مدل UPS طبق نیاز کارفرما و برق مصرفی موارد مهمی هستند که همگی در استانداردهای یک دیتاسنتر و اتاق سرور جای میگیرد و توسط کارشناسان سیسکو پردازش بخوبی آنالیز و پیاده سازی میگردند.لیست خدمات پسیو شبکه به شرح زیر میباشد:

  • کابل کشی انواع کابل های شبکه ، کابل برق و تلفن
  • نصب انواع ترانک و داکت با رعایت استانداردهای لازم
  • خدمات فیبر نوری شامل کابل کشی ، فیوژن فیبر نوری و تست OTDR
  • نصب انواع سوکت، کیستون و اتصالات شبکه
  • نصب انواع پچ پنل کابل های مسی و فیبر نوری
  • تست شبکه با تست فلوک
  • نصب انواع رک های دیواری و ایستاده
  • نصب UPS و کابل کشی برق برای UPS
  • طراحی وساخت تابلو برق برای دیتاسنتر و اتاق های سرور

برای دریافت خدمات پسیو شبکه و پیاده سازی زیرساخت اصولی شبکه با استانداردهای روز با ما در تماس باشید.

مقالات پسیو شبکه
مهدی

مکانیزم ATS در دیتا استور در ساختار مجازی سازی

 فایل سیستم vmfs فایل سیستم ذخیره سازی در vmware میباشد یعنی دیتا استورها یا فضای ذخیره سازی که به lun نیز معروف هستند با این فایل سیستم پارتیشن بندی میشوند و دیسک های مجازی ماشین های مجازی یا vmdk ها روی این ساختار ذخیره میشوند. درواقع این فایل سیستم مخصوص ساختار کلاسترینگ طراحی شده است که همزمان چندین سرور به آن دسترسی دارند و روی آن عملیات read,write انجام میدهد. در این فایل سیستم مکانیزمی بنام on-disk-locking طراحی شده تا بوسیله آن مطمئن شویم متادیتا و فایلهای ساختار vmfs تغییر نکرده و یا بعبارت دیگر consistency دیتاها حفظ میشود.

دیتا استور vmfs

دیتا استور vmfs

 

حال فرض کنید یک تغییری در متادیتای فایلها در این ساختار در حال رخ دادن است. (روشن خاموش شدن vm، ایجاد یک vm از روی template، عملیاتvmotion و ... ) بوسیله مکانیزم ATS (Atomic Test & Set) محدوده مربوط به متادیتای مربوطه در زمان آپدیت آن، lock  میشود و هاست های دیگر توانایی تغییر آن متادیتا را  در آن واحد ندارند. با این عمل هم یکپارچگی دیتای آن فایل در ساختار vmfs  تضمین میشود. ضمنا ATS  طوری عمل میکند و که فقط سکتورهای محدوده فایل مربوطه  lock  میشود و کل lun قفل نمیشود در صورتی که در تکنولوژی قدیمی تر از ATS که scsi reservation  نام دارد کل lun مدت کوتاهی lock میشود که همین موضوع روی کارایی تاثیبر منفی میگذارد. برای ATS اصطلاح hardware-assisted locking نیز اطلاق میگردد. عملکرد الگوریتم ATS در زیر نشان داده شده است:

عملکرد الگوریتم ATS

 

ATS یک کاربرد دیگر نیز در محیطهای کلاسترینگ در ساختار مجازی سازی دارد و آن اینست که هر هاست یا سرور esxi  برای اعلام زنده بودن خود روی ساختار vmfs منطقه مربوط به خود را که  heartbeat slot نام دارد را بصورت پریودیک آپدیت میکند. این محدوده معمولا یک سکتور است و در partition table مربوط به دیتا استور جای میگیرد. در حقیقت در فاصله های زمانی متوالی تعریف شده دستور ATS به این محدوده برای آپدیت ارسال میگردد. لازم به ذکر است قابلیت ATS بایستی توسط تجهیزات ذخیره سازی یا arraye موجود در شبکه پشتیبانی گردد که برای اطلاع از این موضوع بایستی در محیط کامند یکی از سرورهای esxi دستور زیر اجرا گردد تا نتیجه را نمایش دهد:   esxcli storage core device vaai status get

خروجی دستور به شکل زیر میباشد :

خروجی دستور esxcli

الگوریتم ATS این اجازه را بما نمیدهد که بتوانیم یک ماشین مجازی را روی چندین سرور روشن کنیم.

 

Print
4970 رتبه بندی این مطلب:
4.8

نوشتن یک نظر

افزودن نظر

x